ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έφερναν παράνομα από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έφερναν παράνομα από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Δύο πρόσωπα που εισέρχονταν από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου έχοντας στην κατοχή τους συνολική ποσότητα 3,55 κιλών αδασμολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο, συνέλαβε την Τρίτη (11/9) το Τμήμα Τελωνείων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, πρόκειται για μια Ελληνοκύπρια και μια ελλαδικής καταγωγής, οι οποίες εισέρχονταν με το όχημα τους από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 3,550 γραμμάρια αδασμοαφορολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση, καθώς επίσης και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €740, αναφέρεται.

Τα δύο πρόσωπα αφέθηκαν ελεύθερα αφού ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή από μέρους τους συνολικού ποσού ύψους €1.350 το οποίο και κατέβαλαν.

Το όχημα επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.

Τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αναφέρει το Τμήμα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γ. Αντωνίου: «Άκοψη η παρέμβαση Παπασταύρου για GSI, ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ»

Γ. Αντωνίου: «Άκοψη η παρέμβαση Παπασταύρου για GSI, ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ»

Είναι συνεχής η επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης και η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων είναι παραγωγική και θεσμικά άρτια δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

BEST OF TOTHEMAONLINE