Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Το μήνυμα πως μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα μορφή Συνεργατισμού στην Κύπρο, στάλθηκε σήμερα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής για το καθεστώς των περιουσιών των Συνεργατικών Ιδρυμάτων στα κατεχόμενα μετά την αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρθηκε, η αναγέννηση του Συνεργατισμού, μπορεί να ξεκινήσει από τον εμπορικό τομέα, δηλαδή παντοπωλεία και ακολούθως υπάρχει προοπτική να προχωρήσει και στον πιστωτικό τομέα, δηλαδή μικρών τραπεζών. Η βάση του νέου Συνεργατισμού, όπως τονίστηκε, είναι ο εμπορικός τομέας των αγροτών.
 
Η Πρόεδρος της επιτροπής Σκεύη Κουκουμά σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, είπε αρχικά πως κατά τη συνεδρία άκουσαν την κραυγή αγωνίας των αγροτικών οργανώσεων, που αποτελούσαν τη δύναμη που γέννησε του Συνεργατισμού, ο οποίος από την άλλη αποτελούσε το αποκούμπι των αγροτών για να αποφεύγουν τους τοκογλύφους.
 
Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Εμμανουήλ Θεοδώρου - «Η πολιτεία σας εμπιστεύεται τα ηνία της Εθνικής Φρουράς, βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε επάξια»

ΠτΔ σε Εμμανουήλ Θεοδώρου - «Η πολιτεία σας εμπιστεύεται τα ηνία της Εθνικής Φρουράς, βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε επάξια»

Η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη διακυβέρνηση μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή διαβεβαίωσης, την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, του νέου Αρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο οποίος διαδέχεται στην ηγεσία της ΕΦ, τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

BEST OF TOTHEMAONLINE