Σιγκαπούρη: Απαγορεύεται με νόμο απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ - Πας μέχρι και φυλακή

Σιγκαπούρη: Απαγορεύεται με νόμο απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ - Πας μέχρι και φυλακή

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πολίτες στη Σιγκαπούρη εξακολουθούν να στηρίζουν τον νόμο που απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία Ipsos σε δείγμα 750 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αντίθετοι στον νόμο εμφανίζονται το 12% των Σιγκαπουρέζων, ενώ το 33% δεν έχουν άποψη.

Η εταιρεία διενήργησε την έρευνα διαδικτυακά σε δείγμα πολιτών ηλικίας 15 ως 65 ετών και σε διάρκεια τεσσάρων ημερών, στο τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου.

Η συζήτηση για την πιθανότητα κατάργησης του νόμου επανήλθε με αφορμή το παράδειγμα της Ινδίας, η οποία κατάργησε έναν αντίστοιχο νόμο ο οποίος υφίστατο από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 377Α του Ποινικού Κώδικα της Σιγκαπούρης, ένας άνδρας ο οποίος διαπράττει μια ενέργεια "η οποία προσβάλλει τη δημόσια αιδώ" μαζί με έναν άλλον άνδρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια παρότι σπανίως γίνονται διώξεις.

Ο νόμος δεν ισχύει για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες πάντως.

Στη διάρκεια των έξι δεκαετιών της ανεξαρτησίας της η Σιγκαπούρη έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πλούσιο κράτος.

Ωστόσο, οι νομοθέτες παραμένουν τυπικά επιφυλακτικοί ως προς τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις εν μέρει επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο λόγω της ύπαρξης διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών στοιχείων μεταξύ των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων της Σιγκαπούρης--ενός πληθυσμού που περιλαμβάνει μόνιμους κατοίκους και ξένους εργαζόμενους στη χώρα.

Μια εκπρόσωπος της Ipsos δήλωσε ότι η δημοσκόπηση δεν παραγγέλθηκε, αλλά διενεργήθηκε για να σηματοδοτήσει την δέκατη επέτειο από την ετήσια παρέλαση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, την Pink Dot, μια διοργάνωση η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους.

Παλαιότερες προσπάθειες ανατροπής της απαγόρευσης απέτυχαν, αλλά ένας προβεβλημένος διπλωμάτης κάλεσε την κοινότητα των ομοφυλόφιλων στη χώρα να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία για την ανατροπή του, μια ημέρα μετά την αποποινικοποίηση του αντίστοιχου νόμου στην Ινδία με μια δικαστική απόφαση-σταθμό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τόμι Κο, ένας βετεράνος διπλωμάτης και δικηγόρος, κάλεσε την κοινότητα των γκέι της Σιγκαπούρης να προχωρήσει σε συλλογική αγωγή και να αμφισβητήσει τον νόμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Κ.Σανμουγκάμ δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά την κοινότητα της Σιγκαπούρης, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει, αλλά η πλειονότητα των Σιγκαπουρέζων αντιτίθεται στην όποια αλλαγή στον νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE