ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με μια αλλαγή ξεκινά ο διάλογος – Το αίτημα των εκπαιδευτικών

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με μια αλλαγή ξεκινά ο διάλογος – Το αίτημα των εκπαιδευτικών

Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για τη δική τους αντιπρόταση βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Η «ιδέα», όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, έχει σταλεί στη διυπουργική επιτροπή από το πρωί της Δευτέρας (10/9).

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» (TvOne), ο Γιάννος Σωκράτους εξήγησε ότι «υπό τις περιστάσεις» η ιδέα αυτή θα δώσει διέξοδο και τη λύση που αναζητείται για να αρχίσει ο διάλογος.

Πρόκειται, όπως σημείωσε, για μια πρακτική ιδέα αναφορικά στην πίστωση των διδακτικών περιόδων.

Αναλυτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επιπλέον διδακτικές περίοδοι (πέραν των 24) από έναν εκπαιδευτικό, να πιστώνονται στην επόμενη χρονική χρονιά.

Αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Σωκράτους, μπορεί να δώσει το έναυσμα για να αρχίσει ένας δομημένος διάλογος που θα οδηγήσει στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

Είναι περισσότερο «θέμα διαδικασίας», υπογράμμισε, μετά τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE