ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με μια αλλαγή ξεκινά ο διάλογος – Το αίτημα των εκπαιδευτικών

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με μια αλλαγή ξεκινά ο διάλογος – Το αίτημα των εκπαιδευτικών

Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για τη δική τους αντιπρόταση βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Η «ιδέα», όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, έχει σταλεί στη διυπουργική επιτροπή από το πρωί της Δευτέρας (10/9).

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» (TvOne), ο Γιάννος Σωκράτους εξήγησε ότι «υπό τις περιστάσεις» η ιδέα αυτή θα δώσει διέξοδο και τη λύση που αναζητείται για να αρχίσει ο διάλογος.

Πρόκειται, όπως σημείωσε, για μια πρακτική ιδέα αναφορικά στην πίστωση των διδακτικών περιόδων.

Αναλυτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επιπλέον διδακτικές περίοδοι (πέραν των 24) από έναν εκπαιδευτικό, να πιστώνονται στην επόμενη χρονική χρονιά.

Αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Σωκράτους, μπορεί να δώσει το έναυσμα για να αρχίσει ένας δομημένος διάλογος που θα οδηγήσει στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

Είναι περισσότερο «θέμα διαδικασίας», υπογράμμισε, μετά τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE