ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πυρά Αβέρωφ προς συνδικαλιστές – «Η λευκή απεργία είναι απεργία και οι αποκοπές αποκοπές»

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πυρά Αβέρωφ προς συνδικαλιστές – «Η λευκή απεργία είναι απεργία και οι αποκοπές αποκοπές»

Έντονα επικριτικός για τη στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κύριος Νεοφύτου δήλωσε ότι οι ηγεσίες των οργανώσεων των εκπαιδευτικών, πρόσθεσε, έδειξαν ότι δεν τηρούν το λόγο τους.

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κόμματα και οργανωμένα σύνολα να στηρίζουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Σχολιάζοντας τη θέση δασκάλων και καθηγητών για την πρακτική πίστωσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε αν το κράτος θα πρέπει να τους χρωστά του χρόνου, όσα θα εξοικονομηθούν τη φετινή χρονιά.

Δήλωσε, επίσης, ότι στον διάλογο τον οποίο ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί, μπήκε ακόμα και ο Αρχηγός του Κράτους, για να του πουν, ύστερα από τόσες ώρες συζητήσεων, ένα οχηρό όχι.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, η Κυβέρνηση έκαμε και άλλες κινήσεις για να ακούσει ένα ακόμα όχι.

«Και όλα αυτά», είπε, «υπό την απειλή απεργιών».

Σε ποια άλλη χώρα, αναρωτήθηκε, διεξάγεται διάλογος υπό ανάλογες συνθήκες και την ώρα που συνδικαλιστές πηγαίνουν στην Αστυνομία και καταγγέλλουν τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας αλλά δεν μπορούν εκπαιδευτικοί να κρατούν υπό ομηρεία 120 χιλιάδες μαθητές.

Αποτελεί, τόνισε καθήκον της Κυβέρνησης να διασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Δήλωσε επίσης ότι και η λευκή απεργία είναι απεργία και οι αποκοπές-αποκοπές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.