Διάλογος: Περιπλανώμενος Δυστυχισμένος

Διάλογος: Περιπλανώμενος Δυστυχισμένος

«Μου άρεσε», αρχίζει ο Β.Φ. –σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από κάθε αθωότητα–, «να μένω στο σπίτι του παππού μου, του Ανδρέα». Ανάμεσα στους ξυλοκόπους της Καραμανιάς και σ’ ένα «αμάν» τρεμάμενο της ψυχής, μια ανεπαίσθητη έκφανση του προγονικού τόπου, που φάνηκε ωστόσο ικανή να πυροδοτήσει το ανθρώπινο συναίσθημα, γίνεται αμέσως γενεσιουργός πράξη νοηματοδότησης του κόσμου.

H κληματαριά προς τη μεριά που ασημίζει το «θαλασσάκι» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σωστή προέκταση του χώρου, προς τoν καημό Ιωνίας. Κι ό,τι κρατά ίσως στα χέρια του ο άνθρωπος είναι οι μνήμες οι παιδικές, οι αγαπημένες και εξωραϊσμένες από την απόσταση του χρόνου, που έρχονται να μερώσουν στην αγκαλιά μιας πικρής πατρίδας, μακρινής όσο και κοντινής: Σμύρνη-Γιαλούσα και στο ενδιάμεσο ένας συρφετός από δώματα καταποντισμένα, ανίκανα να προσανατολιστούν σε μια αλήθεια, μακριά από τον κόσμο της φθοράς.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE