Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος - Η ατζέντα και ο στόχος

Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος - Η ατζέντα και ο στόχος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 21 - 22 ως τις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την οποία και θα προσφωνήσει και θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη βάση προκαταρκτικού καταλόγου ομιλητών, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση του οργανισμού το πρωί της Πέμπτης, 27 Σεπτεμβρίου.

Η θεματική της φετινής Γενικής Συνέλευσης τιτλοφορείται «Κάνοντας τα Ηνωμένα Έθνη να μετρούν για όλους τους ανθρώπους: Η παγκόσμια ηγεσία και οι κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».  

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού θα πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής για την παγκόσμια ειρήνη προς τιμήν των εκατό χρόνων από την γέννηση του Νέλσον Μαντέλα.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί η προεδρεύουσα Αυστρία, στο Σάλτσμπουργκ.

Από εκεί, αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.

Η ημερομηνία της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πριν την μετάβασή του στις ΗΠΑ, αναμένεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να έχει συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το Κυπριακό.

Ως συνήθως, σε περίοπτη θέση στις αποσκευές του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το κυπριακό πρόβλημα. Στόχος της επίσκεψης είναι να διαφανεί αν υπάρχει θέληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και να καταδειχθεί εκ νέου η ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE