ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Έτρεχε' από παραλία σε παραλία η Λιμενική - Ατυχήματα για τρία πρόσωπα

ΚΥΠΡΟΣ: 'Έτρεχε' από παραλία σε παραλία η Λιμενική - Ατυχήματα για τρία πρόσωπα

Σε δύο περιπτώσεις στο Παραλίμνι και στη Λάρνακα το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ενεργοποίησε την Παρασκευή (7/9) το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» με αποτέλεσμα να διασωθούν τρία άτομα, δύο στο Παραλίμνι και ένα στη Λάρνακα που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αμυνας, «γύρω στις 13:40 το μεσημέρι το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία που αφορούσε αναποδογυρισμένο σκάφος με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου 'Αγίας Τριάδας' Παραλιμνίου. Στην περιοχή έσπευσε ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας περισυλλέγοντας τους δύο ναυαγούς».

Σε δεύτερη περίπτωση «γύρω στις 15:30 μικρή φουσκωτή βάρκα με ένα επιβαίνοντα βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού παρασύρθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε ταχύπλοο σκάφος της ομάδας ναυαγοσωστών Αεροδρομίου Λάρνακας το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον επιβαίνοντα στη βάρκα».

Θυμίζουμες ότι προηγουμένως, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε δύο λουόμενους οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του ξενοδοχείου «SAINT GEORGE» στην Πάφο.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου, το οποίο περισυνέλλεξε τα 2 άτομα και τα μετέφερε στην ακτή, όπου τα παρέδωσε σε ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για προληπτικούς λόγους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top