ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Το ΔΗΚΟ απαιτεί ανάκληση των συμψηφισμών» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Το ΔΗΚΟ απαιτεί ανάκληση των συμψηφισμών» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ανάκληση των συμψηφισμών απαιτεί το Δημοκρατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του για τον Συνεργατισμό.

Σχολιάζοντας την «κακή διαχείριση του Συνεργατισμού από την κυβέρνηση Αναστασιάδη», το ΔΗΚΟ αναφέρεται σε σοβαρά προβλήματα με αυθαίρετους συμψηφισμούς καταθέσεων με δάνεια.

Απαιτεί επίσης διόρθωση της σχετικής νομοθεσίας, «έτσι ώστε να προνοεί μεταβατική περίοδο διαχείρισης των καταθέσεων που παρέμειναν στον Συνεργατισμό».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η παροιμιώδης προχειρότητα της κυβέρνησης, προκάλεσε το πρόβλημα στις καταθέσεις της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας

Η - εδώ και έξι χρόνια - κακή διαχείριση του Συνεργατισμού από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα με τους αυθαίρετους συμψηφισμούς καταθέσεων με δάνεια.

Η κυβέρνηση:
• Δεν προέβλεψε, όπως έπρεπε, ότι ο Συνεργατισμός, παύοντας να είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, θα έχανε την άδεια διαχείρισης των καταθέσεων που παρέμειναν στον Συνεργατισμό.
• Δεν προνόησε μεταβατική περίοδο, για να δοθεί χρόνος διαχείρισης των καταθέσεων.
• Δεν προέβη σε συνεννόηση με τους καταθέτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν, είτε συμψηφισμό, είτε μεταφορά των καταθέσεων και δανείων τους σε άλλη τράπεζα της επιλογής τους.
• Προχώρησε σε αυθαίρετους συμψηφισμούς προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε μικροκαταθέτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η προχειρότητα της κυβέρνησης αποδεικνύεται παροιμιώδης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί:
• Την ανάκληση των συμψηφισμών.
• Τη διόρθωση της σχετικής νομοθεσίας έτσι ώστε να προνοεί μεταβατική περίοδο διαχείρισης των καταθέσεων που παρέμειναν στον Συνεργατισμό.
• Να δοθεί επιλογή στους καταθέτες να επιλέξουν αν θα γίνει συμψηφισμός ή μεταφορά των καταθέσεων και δανείων

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι οι όποιες ενέργειες, επιβάλλεται να γίνουν τάχιστα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE