Ο Κουρτς καλεί τους Σκοπιανούς να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κουρτς καλεί τους Σκοπιανούς να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Λίγο προτού επισκεφθεί την ΠΓΔΜ ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κάλεσε τους πολίτες της χώρας να στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος στο επικείμενο δημοψήφισμα, καθώς αυτό «θα ανοίξει τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ένα θετικό αποτέλεσμα (στο δημοψήφισμα) θα είναι ένα καλό βήμα για τη χώρα και για την περιοχή και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ΕΕ», ανέφερε ο Κουρτς σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook ενόψει της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

Είναι σημαντικό το δημοψήφισμα να πάει καλά, διότι «θα είναι καλό για την περιοχή, για την Αυστρία και για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Κουρτς αναμένεται την Παρασκευή 07/09 στα Σκόπια προκειμένου να στηρίξει το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Χθες Πέμπτη στη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα.

Εξάλλου το Σάββατο 08/09 αναμένεται στη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ η οποία πρόκειται να στείλει ανάλογο μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.