ΚΥΠΡΟΣ: Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για φάρμακα από τα κατεχόμενα

ΚΥΠΡΟΣ: Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για φάρμακα από τα κατεχόμενα

Σε σχέση με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο αναφορικά με τη μεταφορά φαρμάκων από τις κατεχόμενες περιοχές, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε διευκρινίσεις.

Διευκρινίζει ότι σε συνέχεια Γνωμάτευσης που δόθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας το 2007, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων συνέταξαν Κατευθυντήριες Γραμμές, με βάση τις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων που προορίζονται για προσωπική χρήση, δηλαδή ποσότητα για ένα μήνα θεραπεία.

Το άτομο που τα μεταφέρει καλείται να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση, με βάση την οποία δηλώνει υπεύθυνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του από τη χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων, εφόσον οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ως η αρμόδια Αρχή, δεν είναι σε θέση να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές και, συνεπώς, δεν μπορούν να διασφαλίσουν την αυθεντικότητα, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την καλή ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που οι πολίτες προμηθεύονται ιδιωτικά από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE