Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Κύπρος τάσσεται υπέρ της τραπεζικής ένωσης»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Κύπρος τάσσεται υπέρ της τραπεζικής ένωσης»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο όσον αφορά την πορεία της οικονομικής διακυβέρνησης», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) που διεξάγεται στη Βιέννη.

Όπως είπε ο Υπουργός, «προκύπτουν ζητήματα από το Brexit, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα, ειδικά σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά προκύπτουν και ζητήματα περαιτέρω εμβάθυνσης με έμφαση στα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης».

«Θα κληθούμε να λάβουμε αποφάσεις στο επόμενο διάστημα», τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι «η Κύπρος τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης αυτών των επόμενων βημάτων, με ένα τρόπο λελογισμένο και στην τραπεζική και την ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και είμαι σίγουρος πως σήμερα θα έχουμε παραγωγικές συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Η Κύπρος είναι επιφυλακτική σε ό,τι αφορά το financial transactions tax που τίθεται ως προτεινόμενο ίδιο έσοδο για τον επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι αντιθέτως, «σε ό,τι αφορά τον digital tax (τη φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας) είμαστε έτοιμοι να τον συζητήσουμε», επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα «θα πρέπει να προκύψει μετά από σοβαρή σκέψη».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE