ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα κελιά των Βάσεων για αμπελοπούλια - Τα προσέλκυε με μουσική

Στα κελιά των Βάσεων για αμπελοπούλια - Τα προσέλκυε με μουσική

Στη σύλληψη ενός προσώπου που έκανε χρήση δικτύων παγίδευσης πτηνών προχώρησε το περασμένο Σάββατο (1/9) η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βάσεων, η σύλληψη έγινε από την Ομάδα Κοινοτικής Δράσης.

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα δίκτυ στερεωμένο σε μεταλλικούς σωλήνες, ένα ΜP3 player, ένα μεγάφωνο, ένα «USB», ένα απομακρυσμένο δέκτη, τα οποία μέσα, χρησιμοποιούνται από παγιδευτές για να προσελκύουν αμπελοπούλια στα δίκτυα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συλληφθείς ανακρίθηκε από την Αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση €1.000.

Προστίθεται πως εκκρεμεί η ημερομηνία της διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου όπου ο ύποπτος θα απαντήσει σε κατηγορίες αναφορικά με τον Περί Θηραμάτων και Άγριων Πτηνών Νόμο.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Πιτσιλλίδης δήλωσε πως η σύλληψη αυτή δείχνει πως παρόλο που η εποχή της παράνομης παγίδευσης άρχισε περί τα τέλη Αυγούστου, «η Αστυνομία είναι εδώ και ήδη δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες μας της Επιτροπής Ενάντια στη Σφαγή Πτηνών (CABS) , ‘Bird Life Cyprus’ και το Τμήμα Θήρας και είναι σε εγρήγορση και θα συλλαμβάνει οποιονδήποτε πραγματοποιεί αυτές τις παράνομες δραστηριότητες».

Όπως αναφέρεται τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό της παγίδευσης πτηνών μέσα στις Βρετανικές Βάσεις έχει μειωθεί σημαντικά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Jon Ward, ανέφερε πως «η παγίδευση πτηνών σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή και έχουμε σκοπό να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες της περσινής χρονιάς και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς τον στόχο της εξάλειψης αυτού του εγκλήματος στις περιοχές μας».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top