Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου
Η περιοχή είναι η Αλ Γαλάχα (al Walaja) που βρίσκεται στην Δυτική Ακτή όπου είναι περιορισμένοι οι Παλαιστίνιοι.
Ακόμη όμως και εκεί οι Παλαιστίνιοι υπόκεινται διώξεις από ένα τόπο όσο ιερό μπορεί να είναι μια στέγη για τον κάθε άνθρωπο.
Ο στρατός του Ισραήλ επιτίθεται ακόμη και σε γυναικόπαιδα για να καταφέρει να τους διώξει από το σπίτι τους ενώ ανθρώποι μένουν εκεί να πεθάνουν μαζί με το σπίτι τους.
Η δικαιολογία του στρατού για την κατεδάφιση των σπιτιών ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν άδεια οικοδομής κάτι που φυσικά δεν μπορούν να αποκτήσουν ως Παλαιστίνιοι αφού δεν το προνοεί η νομοθεσία.
Δείτε το αποτρόπαιο βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις