ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στους αστυνομικούς σταθμούς οι συνδικαλιστές

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στους αστυνομικούς σταθμούς οι συνδικαλιστές

Προχωρούν με τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Από το πρωί της Δευτέρας (3/9) τα μέλη της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ βρίσκονται στα σχολεία και επικεντρώνονται σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η ΠΟΕΔ, με εγκύκλιο που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας, καλεί το Υπουργείο να εκδώσει πιστοποιητικά καταλληλότητας για κάθε σχολική μονάδα.

Μιλώντας, μάλιστα, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» και στον Ανδρέα Κημήτρη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επισκεφθούν τα σχολεία για να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Όπως έχει δημοσιευθεί, η ΟΕΛΜΕΚ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της 5ης Σεπτεμβρίου, όπου οι καθηγητές θα απαντήσουν στο αν νομιμοποιούν την οργάνωση να προχωρήσει ή όχι σε απεργιακά μέτρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔ μεταβαίνουν σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς για να καταγγείλουν παραβιάσεις νομοθεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας, Χάρης Χαραλάμπους, μετέβη σε αστυνομικό σταθμό της Λεμεσού για να καταγγείλει τον Υπουργείο Παιδείας για κατάφωρη παραβίαση και απαγόρευση εξάσκησης των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Άλλοι συνδικαλιστές, θα μετέβαιναν με τη λήξη των σχολικών τους καθηκόντων στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου για να πράξουν το ίδιο.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE