ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Επιμονή Προέδρου – Μέτρα οργανώσεων εξωδιδακτικού χαρακτήρα

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Επιμονή Προέδρου – Μέτρα οργανώσεων εξωδιδακτικού χαρακτήρα

Στη Βουλή μεταφέρεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στην Παιδεία από τις 4 Ιουλίου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στις 9:00 συνέρχεται η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκφράζουν ετοιμότητα για «λύση».

Την Πέμπτη (30/8), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε νέα πρόταση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο ύφος της πρότασης της 23ης Αυγούστου.

Επανέλαβε τη θέση ότι σε ό,τι αφορά στον διάλογο για τον εξορθολογισμό τα πάντα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι μη εξαιρουμένων των αποφάσεων της 4ης Ιουλίου.

Διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, εξέφρασε ετοιμότητα να επαναφέρει την πρόταση της 23ης Αυγούστου, αλλά και να συζητήσει διορθωτικές κινήσεις για τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου.

Εισηγήθηκε δε την παραπομπή και συζήτηση των εργασιακών διαφορών στη ΜΕΠΕΥ και την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους σε ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Νέα πρόταση ΠτΔ σε εκπαιδευτικούς

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, που απέρριψαν την πρόταση Αβέρωφ (ουσιαστικά την πρόταση της 23ης Αυγούστου) και συμφώνησαν στην αναστολή προτάσεων και μέτρων, διαβουλεύονται για τις αποφάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν μέτρα εξωδιδακτικού χαρακτήρα, ενώ θωρείται δεδομένο, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στη Δέσποινα Ψύλλου («Ο Φιλελεύθερος»), το δημοψήφισμα της 5ης Σεπτεμβρίου για απεργιακά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE