Τουλάχιστον 11 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Τουλάχιστον 11 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ, εκ των οποίων πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σημείου ελέγχου στην είσοδο της πόλης Κάιμ, 340 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), τραυματίστηκαν επίσης πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 11 πολίτες, διευκρίνισε ο διοικητής της αστυνομίας Μαχμούντ Τζάσεμ.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο στρατιώτες και τρία μέλη της σιιτικής πολιτοφυλακής Χασντ αλ Σάαμπι, η οποία βοήθησε τον ιρακινό στρατό να εκδιώξει από τη χώρα το Ισλαμικό Κράτος.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως στην περιοχή δρουν αντάρτες του ΙΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.