ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ: «Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών»

ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ: «Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών»

Για τεράστια σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας στη Μαρίνα Κουμάστα και στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρεται στο θέμα των απαλλαγών των εκπαιδευτικών και εκφράζει εκ νέου λύπη για την απόρριψη των προτάσεων του Προέδρου Αναστασιάδη από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη αυτή, θέτει εκ νέου τους εκπαιδευτικούς ενώπιον των ευθυνών τους και χαρακτηρίζει «γενναιόδωρη πρόταση συναίνεσης» τα 450.000 ευρώ χορηγία της κυβέρνησης για την εξασφάλιση του συνδικαλιστικού χρόνου.

Όπως σημειώνει, αυτό ήταν διαπραγματευτικό κέρδος των εκπαιδευτικών.

Ακόμα, εξηγεί ότι η συζήτηση που διεξάγεται είναι προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Υπουργικού αγγίζει το 13% του συνόλου των «απαλλαγών» που τυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο Υπουργός Παιδείας απορρίπτει επίσης τη θέση ότι 300 εκπαιδευτικοί μένουν εκτός σχολείων και επισημαίνει ότι ο αριθμός που θα διοριστεί είναι μεγαλύτερος από τον περσινό.

Σε απάντηση που ήδη συζητείται, ο Κώστας Χαμπιαούρης υποστηρίζει ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν 52,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.