Στους 16 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου στη Βουλγαρία

Στους 16 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου στη Βουλγαρία

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25/8 σε δρόμο γεμάτο απότομες στροφές κοντά στην πόλη Τσβόγκε, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βαλεντίν Ράντεβ.


«Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους» αργότερα, σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «άλλοι 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ράντεβ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άφιξή του στον τόπο του δυστυχήματος, περίπου 57 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, λεωφορείο που μετέφερε βούλγαρους τουρίστες μετά την επίσκεψή τους σε ένα μοναστήρι συγκρούστηκε με άλλα αυτοκίνητα, βγήκε από τον δρόμο κι ανατράπηκε καταλήγοντας στην όχθη του Ίσκαρ, ενός ποταμού της περιοχής.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με τέσσερα αυτοκίνητα, οι επιβάτες των οποίων πάντως δεν τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το λεωφορείο, κατασκευασμένο το 2001, που μετέφερε 33 συνταξιούχους, δεν είχε υποβληθεί, όπως έπρεπε, σε τεχνικό έλεγχο στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε εξάλλου ο υφυπουργός Μεταφορών Άνγκελ Ποπόφ.

Η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ, όπου το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση και ο στόλος των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνει πολλά πεπαλαιωμένα οχήματα, θρηνεί κάθε χρόνο τουλάχιστον χίλιους νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα.

Λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο τον Απρίλιο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Σόφια με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι περίπου είκοσι να τραυματιστούν.

Ένα άλλο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο είχε στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους έναν μήνα νωρίτερα.

Η Δευτέρα κηρύχθηκε από τις αρχές ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα του τροχαίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία – Στο 32,3% η προσέλευση

LIVE: Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία – Στο 32,3% η προσέλευση

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE