'Η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι δεν θα έχει θεσμικό χαρακτήρα', λέει το κίνημα Πέντε Αστέρων

'Η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι δεν θα έχει θεσμικό χαρακτήρα', λέει το κίνημα Πέντε Αστέρων

Οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων στην βουλή και στην γερουσία τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ότι η συνάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, την ερχόμενη Τρίτη στο Μιλάνο "δεν θα έχει θεσμικό ή κυβερνητικό χαρακτήρα, αλλά μόνον πολιτικό".


Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων προσθέτουν ότι "οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια" και ότι "στις χώρες αυτές, προς το παρόν, συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία".

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντσο Μοάβερο Μιλανέζι ευχαρίστησε μέσω διαδικτύου την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να λάβει είκοσι από τους εκατόν εβδομήντα επτά μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Κατάνης. Αποβιβάστηκαν για λόγους υγείας περίπου 16 από τους 150 μετανάστες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, στους δεκαέξι διασωθέντες του πλοίου Diciotti , τρεις πάσχουν από φυματίωση και δυο από πνευμονία. Παράλληλα, σε πολλούς επιβάτες πριν τέσσερις ημέρες είχε διαγνωστεί ψώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται η υπόθεση της λεγόμενης «Σάντη», καθώς η Αστυνομία απέστειλε τα στοιχεία στη Europol για έλεγχο, με το πόρισμα να αναμένεται εντός ημερών.

BEST OF TOTHEMAONLINE