'Η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι δεν θα έχει θεσμικό χαρακτήρα', λέει το κίνημα Πέντε Αστέρων

'Η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι δεν θα έχει θεσμικό χαρακτήρα', λέει το κίνημα Πέντε Αστέρων

Οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων στην βουλή και στην γερουσία τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ότι η συνάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, την ερχόμενη Τρίτη στο Μιλάνο "δεν θα έχει θεσμικό ή κυβερνητικό χαρακτήρα, αλλά μόνον πολιτικό".


Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων προσθέτουν ότι "οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια" και ότι "στις χώρες αυτές, προς το παρόν, συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία".

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντσο Μοάβερο Μιλανέζι ευχαρίστησε μέσω διαδικτύου την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να λάβει είκοσι από τους εκατόν εβδομήντα επτά μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Κατάνης. Αποβιβάστηκαν για λόγους υγείας περίπου 16 από τους 150 μετανάστες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, στους δεκαέξι διασωθέντες του πλοίου Diciotti , τρεις πάσχουν από φυματίωση και δυο από πνευμονία. Παράλληλα, σε πολλούς επιβάτες πριν τέσσερις ημέρες είχε διαγνωστεί ψώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE