ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Παγώνει ο διάλογος και ετοιμάζεται η κινητοποίηση – Η συμβολική κίνηση του Υπουργείου

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Παγώνει ο διάλογος και ετοιμάζεται η κινητοποίηση – Η συμβολική κίνηση του Υπουργείου

Τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δημοσίευσε την Παρασκευή (24/8) το Υπουργείο Παιδείας.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη των προτάσεων που έγιναν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προς τους εκπαιδευτικούς σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ετοιμάζονται πια για τη μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης (28/8).

Το απόγευμα, πορεία από το Υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με σύνθημα το «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα», οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιαστούν στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα λάβουν μέτρα.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» το Σάββατο (25/8) ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε ότι δεν είναι οι προσαυξήσεις και τα ωφελήματα που εξυπηρετούν το δημόσιο σχολείο γι’ αυτό και απορρίφθηκαν.

Απέρριψε δε τη θέση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι προτάσεις ήταν αποτέλεσμα τρίωρων διαπραγματεύσεων.

Σε μια συμβολική (αν και επαναλαμβανόμενη) κίνηση, το Υπουργείο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θέλοντας να δείξει ότι η πολιτική του θα συνεχιστεί.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε την Παρασκευή για λήψη μέτρων αν υπάρξουν εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE