Υποβάλλεται στον Γκουτέρες η έκθεση Λουτ – Μπαράζ συναντήσεων

Υποβάλλεται στον Γκουτέρες η έκθεση Λουτ – Μπαράζ συναντήσεων

Γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υποβάλει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την έκθεσή της για τις διαβουλεύσεις της με τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό η ειδική του απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λουτ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ αναμένεται να συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Στο Λονδίνο θα συναντηθεί, ενδεχομένως κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Σερ ‘Αλαν Ντάνκαν και στις Βρυξέλλες, ενδεχομένως στις 13 Σεπτεμβρίου, με την ‘Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Λουτ συνάντησε στην Αγκυρα τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 30 Ιουλίου, ενώ στις 23 Ιουλίου είχε χωριστές συναντήσεις στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αφιχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Η Λευκωσία, όπως δήλωσε στις αρχές Αυγούστου στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή, δεν αποκλείει την πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης μεταξύ Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, μετά τη Γενική Συνέλευση, αν ζητηθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE