ΚΥΠΡΟΣ: Έλεγχοι από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων - Στο 'στόχαστρο' οργανισμοί

ΚΥΠΡΟΣ: Έλεγχοι από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων - Στο 'στόχαστρο' οργανισμοί

Το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτίθεται να αρχίσει τη διεξαγωγή ελέγχων με σκοπό να διαπιστωθεί η συμμόρφωση διαφορών οργανισμών, με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 (GDPR) εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτρόπου, Ειρήνης Λοïζίδου Νικολαΐδου, έλεγχοι θα γίνουν σε οργανισμούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για συμμόρφωση στον περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, νόμο.

«Για τη διενέργεια των ελέγχων, το Γραφείο μου εξασφάλισε τη συνεργασία ιδιωτών εμπειρογνωμόνων, που θα υποβοηθήσουν το έργο μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτρόπου.

Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή των ελέγχων αποτελεί εξουσία αλλά και καθήκον της Επιτρόπου, δυνάμει των Άρθρων 57 και 58 του Κανονισμού.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στέλνουν μήνυμα οι αποβληθέντες της ΕΔΕΚ - Ζητούν σύγκληση έκτακτου δημοκρατικού συνεδρίου - Η συνάντηση και η παρουσία Παπαδάκη

Στέλνουν μήνυμα οι αποβληθέντες της ΕΔΕΚ - Ζητούν σύγκληση έκτακτου δημοκρατικού συνεδρίου - Η συνάντηση και η παρουσία Παπαδάκη

Τα πάνω κάτω έφερε η παραίτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ, η οποία όπως βλέπουν κάποια πρώην στελέχη, είτε θα διαλυθεί, είτε θα «ξαναγεννηθεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE