Εξαφανίστηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων- Πιθανή η πειρατεία

Εξαφανίστηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων- Πιθανή η πειρατεία

Ενα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, ανακοίνωσαν την Τρίτη 21/8 στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική και μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.


Οπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Γεωργίας, 17 υπηκόοι της, όλοι ναυτικοί, βρίσκονται πάνω στο πλοίο.

Το τάνκερ "Παντελένα" μήκους 121 μέτρων, "εξαφανίσθηκε από τις οθόνες" στις 14 Αυγούστου ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ", σύμφωνα με μία περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Το πλοίο που κατασκευάσθηκε το 2006, χωρητικότητας 7.000 τόννων, ανήκει σε ελληνική εταιρία η οποία έχει ξεκινήσει μία επιχείρησης έρευνας από κοινού με τις "τοπικές ναυτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με τις αρχές της Γεωργίας".

"Κόπηκε ο πομπός που δείχνει τη θέση του, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πειρατές όταν πλησιάζουν ένα πλοίο είναι να κόβουν τις επικοινωνίες του" επισήμανε η περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει επίκεντρο της πειρατείας, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE