Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι»

Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι»

Την πληροφορία οτι η Τουρκία προσπάθησε να προχωρήσει σε μια μορφής ανατολίτικο παζάρι σχετικά με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους του Λευκού Οίκου υποστηρίζει ότι η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να απελευθέρωσει τον Μπράνσον με αντάλλαγμα τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές αρχές σε τουρκικές τράπεζες.

Η απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, ήταν ότι όλα τα άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας.

Κατά την εκτίμηση της WSJ η αρνητική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή μέσα στην εβδομάδα των νέων οικονομικών μέτρων που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Ένας πραγματικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συλάβει εξαρχής τον Μπράνσον» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εκφράζοντας τη στάση της Ουάσινγκτον για το θέμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE