Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι»

Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι»

Την πληροφορία οτι η Τουρκία προσπάθησε να προχωρήσει σε μια μορφής ανατολίτικο παζάρι σχετικά με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους του Λευκού Οίκου υποστηρίζει ότι η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να απελευθέρωσει τον Μπράνσον με αντάλλαγμα τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές αρχές σε τουρκικές τράπεζες.

Η απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, ήταν ότι όλα τα άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας.

Κατά την εκτίμηση της WSJ η αρνητική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή μέσα στην εβδομάδα των νέων οικονομικών μέτρων που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Ένας πραγματικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συλάβει εξαρχής τον Μπράνσον» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εκφράζοντας τη στάση της Ουάσινγκτον για το θέμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE