ΑΟΖ: Θέλουν περισσότερο κέρδος οι εταιρείες – Συνέρχεται το Υπουργικό

ΑΟΖ: Θέλουν περισσότερο κέρδος οι εταιρείες – Συνέρχεται το Υπουργικό

Αίτημα αύξησης του περιθωρίου των κερδών από τις εξορύξεις του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ έχει ενώπιόν της η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες φαίνεται να επιζητούν περισσότερα κέρδη ενόψει και των εξορύξεων που αναμένονται το φθινόπωρο.

Με κύριο θέμα αυτό, συνεδριάζει την Τρίτη (21/8) το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ προγραμματίζεται και σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη (22/8).

Στο Υπουργικό, το οποίο θα γίνει στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, θα τεθεί η δημιουργία ομάδας διαπραγμάτευσης για το παραπάνω αίτημα.

Αυτή η ομάδα θα διαβουλευθεί με τους ξένους κολοσσούς για το περιθώριο των κερδών.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι θα ληφθούν έξυπνες αποφάσεις, ενώ παρέπεμψε το ζήτημα στους εμπειρογνώμονες που χειρίζονται αυτά τα ζητήματα.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE