ΚΔ: «Ο Κόφι Ανάν έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου»

ΚΔ: «Ο Κόφι Ανάν έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου»

Παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε για την επίλυση του Κυπριακού και το σχέδιο που έφερε το όνομά του δεν εστέφθησαν από επιτυχία, έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον θάνατο του πρώην ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται θλίψη για τον θάνατο του Κόφι Ανάν, ο οποίος διετέλεσε για μια δεκαετία Γενικός Γραμματέας των Η.Ε., και απευθύνονται συλληπητήρια στους οικείους του και στον Ο.Η.Ε.

"Τιμηθείς από κοινού με τα Η.Ε., με το Νόμπελ Ειρήνης το 2001, ο Κόφι Ανάν υπήρξε ο πρώτος Γ.Γ. του Οργανισμού που προερχόταν από τη διοικητική δομή του Ο.Η.Ε και επελέγη και από το προσωπικό του διεθνούς οργανισμού, ενώ άφησε τη σφραγίδα του ιδιαίτερα ως προς την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αφρική και του AIDS" προστίθεται.

Σημειώνεται ότι "παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε για την επίλυση του Κυπριακού και το σχέδιο που έφερε το όνομά του δεν εστέφθησαν από επιτυχία, έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου"

"Σήμερα, 12 χρόνια μετά το τέλος της θητείας του Κόφι Ανάν και 44 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη μέρους της Κύπρου, το πρόβλημα παραμένει ακόμα άλυτο και το γεγονός αυτό επιβάλλει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τα Η.Ε., προκειμένου επιτέλους να εφαρμοστούν στην Κύπρο αποφάσεις και ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού, όπως και αρχές της Ε.Ε., μέσα από μια συνολική συμφωνία, στη βάση της διαδικασίας και των παραμέτρων που θέτει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE