Απεβίωσε ο Κόφι Ανάν

Απεβίωσε ο Κόφι Ανάν

Ο Κόφι Ανάν, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για ανθρωπιστική εργασία, «έσβησε» σε ηλικία 80 ετών το Σάββατο (18/8), σε νοσοκομείο στην Ελβετία .

Την είδηση για τον θάνατο του Κόφι Ανάν, δημοσίευσε το BBC.

Θυμίζουμε ότι ο αποβιώσαντας ήταν ο εμπνευστής του «Σχεδίου Ανάν».

Το Σχέδιο Ανάν ήταν αυτό που προτάθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Το σχέδιο εγκρίθηκε από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά απορρίφθηκε από την Ελληνοκυπριακή σε δυο ξεχωριστά δημοψηφίσματα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Σε εκλογές για ανανέωση της ηγεσίας της οδηγείται την 1η Ιουνίου η ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, της Αναπληρώτριας Προέδρου Μαρίας Βασιλειάδου και των τριών αντιπροέδρων να αποχωρήσουν από την ηγεσία του κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE