ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πρωταθλητής κρίκετ ο νέος πρωθυπουργός

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πρωταθλητής κρίκετ ο νέος πρωθυπουργός

To κοινοβούλιο του Πακιστάν εξέλεξε την Παρασκευή (17/8) νέο πρωθυπουργό τον πρώην πρωταθλητή του κρίκετ Ίμραν Χαν, ανοίγοντάς του τον δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Χαν έλαβε 176 ψήφους κατά την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, η οποία αριθμεί 342 έδρες, δήλωσε ο Άσαντ Κάιζερ, πρόεδρος του κοινοβουλίου. Ο αντίπαλός του, o Σεχμπάζ Σαρίφ της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ (PMLN), εξασφάλισε 96 ψήφους.

Το κόμμα του Χαν, το Πακιστάν Τεχρίκ-ι-Ινσάφ (PTI), κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουλίου, αλλά θα χρειαστεί την υποστήριξη ανεξάρτητων και μικρότερων κομμάτων επειδή δεν διαθέτει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται η υπόθεση της λεγόμενης «Σάντη», καθώς η Αστυνομία απέστειλε τα στοιχεία στη Europol για έλεγχο, με το πόρισμα να αναμένεται εντός ημερών.

BEST OF TOTHEMAONLINE