ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πρωταθλητής κρίκετ ο νέος πρωθυπουργός

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πρωταθλητής κρίκετ ο νέος πρωθυπουργός

To κοινοβούλιο του Πακιστάν εξέλεξε την Παρασκευή (17/8) νέο πρωθυπουργό τον πρώην πρωταθλητή του κρίκετ Ίμραν Χαν, ανοίγοντάς του τον δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Χαν έλαβε 176 ψήφους κατά την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, η οποία αριθμεί 342 έδρες, δήλωσε ο Άσαντ Κάιζερ, πρόεδρος του κοινοβουλίου. Ο αντίπαλός του, o Σεχμπάζ Σαρίφ της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ (PMLN), εξασφάλισε 96 ψήφους.

Το κόμμα του Χαν, το Πακιστάν Τεχρίκ-ι-Ινσάφ (PTI), κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουλίου, αλλά θα χρειαστεί την υποστήριξη ανεξάρτητων και μικρότερων κομμάτων επειδή δεν διαθέτει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE