Μοναδική κατηγορία κατά δυο Ελλήνων στρατιωτικών η είσοδος σε στρατιωτική περιοχή

Μοναδική κατηγορία κατά δυο Ελλήνων στρατιωτικών η είσοδος σε στρατιωτική περιοχή

Με μόνη κατηγορία την είσοδο τους σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και δεδομένου ότι η περαιτέρω κράτησή τους θα είναι δυσανάλογη με την ποινή που προβλέπεται, αποφασίστηκε η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τη δήλωση του Τούρκου εισαγγελέα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας φέρεται κατά την ακροαματική διαδικασία να διάβασε σημείωμα στο οποίο αναφερόταν ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατηγορία είναι για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα των τηλεφώνων και ότι ο χρόνος κράτηση τους μπορεί να είναι δυσανάλογος με τη συνέχιση της κράτησής τους, είναι φανερό ότι ζητήθηκε η απελευθέρωσης τους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση για την έρευνα των τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών αναφέρει ότι τα τηλέφωνά τους είναι «καθαρά». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποφυλάκισης και μέχρι αύριο το πρωί οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται πίσω στην Ελλάδα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.