«Έφυγε» ο συγγραφέας που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Έφυγε» ο συγγραφέας που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε τη Δευτέρα (13/8) ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Πάνος Μυρτιώτης.

Η κηδεία του θα τελεσθεί την Τρίτη (14/8) από την εκκλησία του Κοιμητηρίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παλλουριώτισσα.

Ο Πάνος Μυρτιώτης είχε γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσά τους και το χρονικό του 256 Τάγματος Πεζικού, το οποίο περιέχει φωτογραφίες και στοιχεία και των 58 ηρώων του.

Επίσης, από το βιβλίο του για τον Ηρωικό Ταγματάρχη, Τάσο Μάρκου, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της ζωής και της δράσης του ήρωα του 1974.

Ο Πάνος Μυρτιώτης έγραψε ακόμα τα  βιβλία:

Με αγάπη, Φώτης Πίττας (1989)

Αρχείο Διγενή (2002)

Οι Αρχάγγελοι της Σωτήρας (2005)

Βάσος Λυσσαρίδης: Η Βιογραφία (2015)

Ένα έργο του, που πριν χρόνια το σχεδίαζε να γίνει τηλεοπτικό για Αγνοούμενο του 1974, δεν βρήκε ανταπόκριση στις κυπριακές τηλεοράσεις.

*Στη φωτογραφία εξωφύλλου ο Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.