«Έφυγε» ο συγγραφέας που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Έφυγε» ο συγγραφέας που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε τη Δευτέρα (13/8) ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Πάνος Μυρτιώτης.

Η κηδεία του θα τελεσθεί την Τρίτη (14/8) από την εκκλησία του Κοιμητηρίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παλλουριώτισσα.

Ο Πάνος Μυρτιώτης είχε γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσά τους και το χρονικό του 256 Τάγματος Πεζικού, το οποίο περιέχει φωτογραφίες και στοιχεία και των 58 ηρώων του.

Επίσης, από το βιβλίο του για τον Ηρωικό Ταγματάρχη, Τάσο Μάρκου, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της ζωής και της δράσης του ήρωα του 1974.

Ο Πάνος Μυρτιώτης έγραψε ακόμα τα  βιβλία:

Με αγάπη, Φώτης Πίττας (1989)

Αρχείο Διγενή (2002)

Οι Αρχάγγελοι της Σωτήρας (2005)

Βάσος Λυσσαρίδης: Η Βιογραφία (2015)

Ένα έργο του, που πριν χρόνια το σχεδίαζε να γίνει τηλεοπτικό για Αγνοούμενο του 1974, δεν βρήκε ανταπόκριση στις κυπριακές τηλεοράσεις.

*Στη φωτογραφία εξωφύλλου ο Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE