ΑΟΖ: Βγαίνουν οι άδειες για την ExxonMobil – Πότε παίρνει το «ΟΚ» και πότε ξεκινά γεωτρήσεις

ΑΟΖ: Βγαίνουν οι άδειες για την ExxonMobil – Πότε παίρνει το «ΟΚ» και πότε ξεκινά γεωτρήσεις

Προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εν μέσω μιας περίεργης ψυχροπολεμικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum αναμένει όλες τις άδειες για να προχωρήσει με τις γεωτρήσεις στα ανατολικά του τεμαχίου 10.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος»), η κοινοπραξία παίρνει στα χέρια της όλες τις άδειες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ απομένουν λιγότερες από 100 μέρες για να ξεκινήσει η γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνι».

Πριν το τέλος του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η γεώτρηση στον στόχο «Γλαύκο».

Όπως αναφέρεται, οι αιτήσεις της κοινοπραξίας εξετάστηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες με πρωτοφανή μέτρα εμπιστευτικότητας.

Εν τω μεταξύ, το γεωτρύπανο που ήδη ετοιμάζεται για δύο τουλάχιστον γεωτρήσεις, φέρει βρετανική σημαία και συστήματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 35.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE