ΑΟΖ: Βγαίνουν οι άδειες για την ExxonMobil – Πότε παίρνει το «ΟΚ» και πότε ξεκινά γεωτρήσεις

ΑΟΖ: Βγαίνουν οι άδειες για την ExxonMobil – Πότε παίρνει το «ΟΚ» και πότε ξεκινά γεωτρήσεις

Προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εν μέσω μιας περίεργης ψυχροπολεμικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum αναμένει όλες τις άδειες για να προχωρήσει με τις γεωτρήσεις στα ανατολικά του τεμαχίου 10.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος»), η κοινοπραξία παίρνει στα χέρια της όλες τις άδειες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ απομένουν λιγότερες από 100 μέρες για να ξεκινήσει η γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνι».

Πριν το τέλος του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η γεώτρηση στον στόχο «Γλαύκο».

Όπως αναφέρεται, οι αιτήσεις της κοινοπραξίας εξετάστηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες με πρωτοφανή μέτρα εμπιστευτικότητας.

Εν τω μεταξύ, το γεωτρύπανο που ήδη ετοιμάζεται για δύο τουλάχιστον γεωτρήσεις, φέρει βρετανική σημαία και συστήματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 35.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πλήρης ρήξη Ανδρέα Αποστόλου-ΕΔΕΚ: Η δημόσια καταγγελία, τα ερωτηματικά και τα σενάρια

Πλήρης ρήξη Ανδρέα Αποστόλου-ΕΔΕΚ: Η δημόσια καταγγελία, τα ερωτηματικά και τα σενάρια

Έκπληξη προκάλεσε στην ΕΔΕΚ η αιφνιδιαστική αποχώρηση του βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Αποστόλου, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω προσωπικής ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν ανήκει πλέον στο κόμμα. Ο κ. Αποστόλου, πρώην στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, κατήγγειλε εμμέσως την ηγεσία της ΕΔΕΚ, ισχυριζόμενος ότι ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός κόμματος, αποκλείοντάς τον από την ηγεσία χωρίς διάλογο.

BEST OF TOTHEMAONLINE