Νέα πτώση για την τουρκική λίρα

Νέα πτώση για την τουρκική λίρα

Η λίρα, η οποία έκλεισε με ισοτιμία 6,9:1 έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα (13/8), έχει απολέσει το 45% της αξίας της ως προς τη συναλλαγματική της ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος εντός του 2018

Η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας υποχωρεί έναντι του δολαρίου, στο επίπεδο 6,92:1 την Τρίτη (14/8) το πρωί, αν και ανέκαμψε από το ιστορικό χαμηλό (7,24:1) που καταγράφηκε μία ημέρα νωρίτερα, λόγω της δέσμευσης της τουρκικής κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τη ρευστότητα, τάση όμως που φρέναρε η νέα δήλωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν «πισώπλατα» την Τουρκία.

Η λίρα, η οποία έκλεισε με ισοτιμία 6,9:1 έναντι του δολαρίου χθες, έχει απολέσει το 45% της αξίας της ως προς τη συναλλαγματική της ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος εντός του 2018. Το τουρκικό νόμισμα πλήττεται από τις ανησυχίες που έχουν εγείρει οι δηλώσεις του Ερντογάν για τη νομισματική πολιτική, οι προτροπές του να μειωθούν τα επιτόκια και η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της κυβέρνησης του με εκείνη του αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.