ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Κάτι σκέφτομαι» - Βάζει μπρος ο Αναστασιάδης και ψάχνει λύσεις με Χαμπιαούρη

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Κάτι σκέφτομαι» - Βάζει μπρος ο Αναστασιάδης και ψάχνει λύσεις με Χαμπιαούρη

Επέστρεψε από τις εξωτικές Σεϋχέλλες και αναλαμβάνει δράση για την Παιδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην εξοχική κατοικία στο Τρόοδος τη Δευτέρα (13/8) σε μια ομολογουμένως κρίσιμη συνάντηση.

Εκεί θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η οποία καλείται να πάρει αποφάσεις για το ναυάγιο που παρατηρείται στον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Τρόοδος την Κυριακή
(12/8), και κληθείς να πει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Παιδεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ενημερωθώ από τον Υπουργό Παιδείας και εν συνεχεία θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Ελπίζω, συνέχισε, «να επικρατήσει σύνεση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται η συνεννόηση και ιδιαίτερα κατανόηση ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης δεν είναι ποσώς για να μειώσουν το κύρος, αλλά αντίθετα να αναβαθμίσουν και την Παιδεία και το κύρος των καθηγητών μας».
 
Εξάλλου, σε ερώτηση τι σκέφτεται να κάνει για το θέμα της Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «κάτι σκέφτομαι».

Πάντως, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ δηλώνουν έτοιμες για θεσμικό διάλογο, αν και προχωρούν προς υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλαν το προηγούμενο διάστημα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πια στη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ελάχιστα 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE