Και τρίτος νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα παρά την εκεχειρία - VIDEO

Και τρίτος νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα παρά την εκεχειρία - VIDEO

Υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματισθεί την Παρασκευή (10/8) από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδηλώσεων κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη λωρίδα της Γάζας από το έδαφος του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο.

Το ηλικίας 40 ετών θύμα είχε πληγεί από ισραηλινές σφαίρες ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, όπου την Παρασκευή σκοτώθηκαν άλλοι δύο Παλαιστίνιοι στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκτός από τους τρεις Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν, ανάμεσα στους οποίους κι ένας νοσηλευτής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, 307 τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε το υπουργείο. Μερικοί τραυματίσθηκαν από τα δακρυγόνα, ανάμεσα στους οποίους δύο δημοσιογράφοι και πέντε νοσηλευτές, και τουλάχιστον 130 από σφαίρες.

Εντούτοις οι διαδηλώσεις αυτές λέγεται ότι δεν έθεσαν υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία που συνήφθη το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τη Γάζα, και το Ισραήλ, έπειτα από έμμεσες συνομιλίες με μεσολάβηση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε το χαρακτηριστικό VIDEO από τις συγκρούσεις της Παρασκευής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή εισέρχεται το Κυπριακό, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται καθοριστικές για το κατά πόσο θα υπάρξει μια πρώτη συμφωνία που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE