ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Στη δέκατη ιστιοδρομία που έγινε την Πέμπτη (09/08) ο Κοντίδης ήταν 14ος, ανοίγοντας τη ψαλίδα από το δεύτερο Matthew Wearn στους 4 βαθμούς – ο Αυστραλός έχει 45β ποινής και ο Κοντίδης 41β. Τρίτος είναι ο Βρετανός Elliot Hanson με 60β ποινής και τέταρτος ο Νεοζηλανδός Meech με 63β. Με αυτά τα δεδομένα ο Κύπριος Ολυμπιονίκης όχι μόνο εξασφάλισε ένα το μετάλλιο, αλλά αυτό θα είναι μίνιμουμ το αργυρό.
Για να πάρει το χρυσό αρκεί στον Κοντίδη να τερματίσει στην κούρσα μεταλλίων μάξιμουμ μια θέση πίσω από τον Αυστραλό Wearn. H κούρσα μεταλλίων θα μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή (10/08) στις 15:00 από το ΡΙΚ 2.
Μέσα από τον αγώνα στο Άαρχους ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, που είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης, έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις