Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Σε πτώση στην ισοτιμία έναντι όλων των υπόλοιπων σημαντικών νομισμάτων υποχρεώνει τη στερλίνα η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές λένε πως οι όλο και πιο συχνές αναφορές στην πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ευθύνονται για τη χαμηλότερη ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου εδώ και περίπου ένα χρόνο και στη χαμηλότερη ισοτιμία με το ευρώ από τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Τετάρτη μία λίρα στερλίνα αντιστοιχούσε σε 1,2863 δολάρια, η πρώτη φορά που η ισοτιμία έπεσε κάτω από το 1,29 από την 31η Αυγούστου 2017. Η ισοτιμία με το ευρώ έπεσε στο 1,107.

Η πίεση επί του νομίσματος άρχισε τη Δευτέρα, μετά από τη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ ότι οι πιθανότητες υπέρ ενός άτακτου Brexit είναι πλέον 60%.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.