ΚΥΠΡΟΣ: Θέμα συζήτησης στο εξωτερικό η βοήθεια των ΒΒ στις πυρκαγιές -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θέμα συζήτησης στο εξωτερικό η βοήθεια των ΒΒ στις πυρκαγιές -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Την αποστολή πτητικών μέσων της Βρετανικής Αεροπορίας για κατάσβεση φωτιάς στη Λεμεσό, παρουσιάζουν ξένα μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, αναφέρεται η βοήθεια με πτητικά μέσα που προσέφεραν οι Βάσεις, για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε στις αρχές Αυγούστου στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα πλησίον της Γερμασόγειας.

Τα πτητικά μέσα απογειώθηκαν από τη Βάση Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, συμπεριλαμβανόταν και το ελικόπτερο «Griffin» από τη Βάση Ακρωτηρίου, ενώ αναφέρεται πως στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν και μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η φωτιά κατέκαψε γύρω στο ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης ενώ απειλούσε οικίες για ένα χρονικό διάστημα.

Το ελικόπτερο της Βασιλικής Αεροπορίας, είναι εφοδιασμένο και με διόπτρες νυκτός κάτι που διευκολύνει το πλήρωμα κατά τις νυκτερινές τους επιχειρήσεις, αναφέρεται.

Πέραν τούτου, αναφέρει πως λόγω του ζεστού και ξηρού κλίματος της Κύπρου, η Βάση Ακροτηρίου, «σηκώνει» συχνά τα πτητικά της μέσα για βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κατασβέσεις φωτιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι την Παρασκευή προβλέπεται να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη τριμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επρόκειτο να ξεκινήσουν μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών.