Μέσα σε 11 χρόνια 24,000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω καύσωνα στην Ιταλία

Μέσα σε 11 χρόνια 24,000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω καύσωνα στην Ιταλία

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε σήμερα ο ιταλικός σύνδεσμος για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente, από το 2005 μέχρι το 2016 είκοσι τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις επιπτώσεις των κυμάτων καύσωνα που έπληξαν τη χώρα.

Μόνο στη Ρώμη, τα θύματα, από το 2000, αγγίζουν τα 7.700.

Τα στοιχεία προέρχονται, συνολικά, από 23 πόλεις της χώρας.

Ο σύνδεσμος τονίζει ότι οι κλιματολογικές αλλαγές γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στα μεγάλα αστικά κέντρα, και για τον λόγο αυτό, χρειάζονται νέες πολιτικές και οικονομικοί πόροι, για την προσαρμογή σε ένα κλίμα που διαρκώς αλλάζει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα προβλήματα για την υγεία των πολιτών αρχίζουν, όταν η θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένει σε επίπεδο άνω των 35 βαθμών, και τη νύχτα των 25. Στις δε αστικές περιοχές, λόγω της ασφάλτου, του κλιματισμού και των αυτοκινήτων, η θερμοκρασία, το καλοκαίρι, μπορεί να αυξηθεί και κατά 4 με 5 βαθμούς.

Oι υπεύθυνοι του Legambiente ζητούν και ένα νέο συντονισμό των δημάρχων όλης της χώρας, για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που δεν γνωρίζει προηγούμενο. Παράλληλα, σήμερα, ένας κτηνοτρόφος επλήγη από κεραυνό και έχασε την ζωή του στην περιοχή Μπελούνο, της βόρειας Ιταλίας.

Η χώρα, ιδίως στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες, πλήττεται από καύσωνα με θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς. Στο Βορρά, όμως, σημειώθηκε και σειρά σφοδρών βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και εκκένωση τουριστών που βρίσκονταν σε εστιατόριο, στο ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ`Αμπέτσο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE