ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνεχίζεται μέσω συμπληγάδων ο διάλογος – Στα μαχαίρια γονείς και εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνεχίζεται μέσω συμπληγάδων ο διάλογος – Στα μαχαίρια γονείς και εκπαιδευτικοί

Εφτά ώρες διήρκεσε ο διάλογος που ξεκίνησε την Τετάρτη (1/8) με στόχο τη διευθέτηση στο μέτωπο της Παιδείας.

Αυτό γιατί η συνάντηση της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας δεν άρχισε στην ώρα της λόγω της παρουσίας των οργανωμένων γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στον χώρο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Μορφάκης Σολομωνίδης, πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, τόνισε ότι στις συναντήσεις της Τετάρτης θα συζητούντο και ζητήματα που ξεπερνούσαν τα εργασιακά και η παρουσία των γονέων ήταν απαραίτητη.

Όπως είπε, έχει συμφωνηθεί στη σύσκεψη του Προεδρικού που έγινε την Παρασκευή (27/7), να αποστέλλονται τα πρακτικά του διαλόγου όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς.

Ο εντατικός διάλογος συνεχίζεται και την Πέμπτη (2/8) με τις διευθετήσεις των διαφόρων τμημάτων με την κάθε οργάνωση χωριστά.

Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή (3/8).

Τόνισε πως εάν χρειασθεί θα συνεχισθεί και το Σαββατοκύριακο χωρίς να αποκλείεται και δική του παρέμβαση.

Την Τετάρτη (1/8) οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έλαβαν κάποια στοιχεία που αφορούν τον εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE