Τσαβούσογλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη η απόφαση των ΗΠΑ

Τσαβούσογλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη η απόφαση των ΗΠΑ

Δεν θα μείνει αναπάντητη η απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις δηλώνει από τον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας όσο η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τις παράνομες απαιτήσεις της μέσω μίας τέτοιας μεθόδου», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο Τούρκων Υπουργών εναντίον του οποίου θα επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, απάντησε πως ούτε μια δεκάρα ή έστω και ένα δέντρο δεν έχει στις ΗΠΑ, ούτε και σε άλλη χώρα πέραν της Τουρκίας.

Και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε μέσω του τουίτερ ότι «καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του ηγέτη Ερντογάν».

Πληροφορίες τω τουρκικών μέσω ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να επιβάλει ανάλογες κυρώσεις στους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για κυρώσεις, το δολάριο εκτοξεύτηκε πριν από τα μεσάνυχτα στα ύψη στην Τουρκία, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 5 τουρκικών λιρών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE