ΚΥΠΡΟΣ: Πιο νωρίς οι κάμερες Τροχαίας – Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ: Πιο νωρίς οι κάμερες Τροχαίας – Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα περιληφθεί ως δημόσιο έργο και εγκαταλείπεται η απόφαση σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ύστερα από συνεννόηση και με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ελεγκτή, αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2019 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιπρόσθετο κονδύλι που θα αφορά τι κάμερες, ως επιπρόσθετο έργο.

Ωστόσο, ο ιδιώτης επενδυτής θα χρηματοδοτήσει το έργο και θα χειρίζεται το σύστημα, θα επιδίδει τις κλήσεις και θα εισπράττει τα πρόστιμα, αλλά τα ποσά που θα προέρχονται από τους παραβάτες θα καταλήγουν στο δημόσιο ταμείο.

Η Κυβέρνηση θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε έτος στον ιδιώτη και σε 5 συν 2 χρόνια οι κάμερες θ’ ανήκουν στο κράτος και θα μείνει μόνο η διαχείριση του συστήματος στον ιδιώτη. 

Ενόψει αυτής της εξέλιξης αναμένονται οι πρώτες κάμερες στους δρόμους περί τα τέλη του 2019, ενώ με τους αρχικούς σχεδιασμούς αυτό υπολογιζόταν να γίνει το 2020.    

Συνολικά θα εγκατασταθούν 110 κάμερες, εκ των οποίων οι 20 κινητές οι οποίες είτε θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία στα οποία συμβαίνουν συχνά τροχαία δυστυχήματα, ή θα είναι φορητές και θα τοποθετούνται σε αστυνομικά οχήματα.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE