Νέους δασμούς για κινεζικά προϊόντα ανακοινώνει η κυβέρνηση Τραμπ

Νέους δασμούς για κινεζικά προϊόντα ανακοινώνει η κυβέρνηση Τραμπ

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να προτείνει να επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους 25% σε εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παράγονται στην Κίνα και μια ανακοίνωση επ' αυτού αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας, δήλωσε πηγή ενήμερη για τα σχέδιά της την Τρίτη 31/7.

Αρχικά η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα επεδίωκε να επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 10% σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.

Η αύξηση του επιπέδου των δασμών στο 25% θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση τον εξελισσόμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση παραίτησης του Χρήστου Μυλωνόπουλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πράξη θεσμικής ευαισθησίας για την προστασία της διαδικασίας ως προς την δημόσια εικόνα.