ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνελήφθη γιατί άκουγε τραγούδια του κουρδικού PKK

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνελήφθη γιατί άκουγε τραγούδια του κουρδικού PKK

Ένα άτομο συνελήφθη από την «αστυνομία» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι την περασμένη Παρασκευή (27/7) άκουσε τραγούδια που εξυμνούσαν την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και τον ηγέτη της, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο ύποπτος βρέθηκε ενώπιον «δικαστηρίου» με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του υλικό που αφορούσε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων του «υπουργικού συμβουλίου».
 
Ο δικαστής αποφάσισε την αποφυλάκισή του, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και ζητήθηκε η παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από το ψευδοκράτος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο «αστυνομικός» ανακριτής κατά την κατάθεση του στο «δικαστήριο» είπε ότι στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε μια συσκευή αποθήκευσης τύπου USB στην οποία καταχωρήθηκαν τουρκικά τραγούδια αλλά και κουρδικά τραγούδια που εξυμνούν τους αγώνες της οργάνωσης ΡΚΚ και του Οτσαλάν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE