Ο φοιτητής υποψήφιος δολοφόνος του Μακαρίου

Ο φοιτητής υποψήφιος δολοφόνος του Μακαρίου

Τριάντα φορές στο στόχαστρο της CIA, της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’

Δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο οι φορές που η CIA, η Χούντα και η ΕΟΚΑ Β’, προσπάθησαν να ανατρέψουν πολιτικά ή ακόμη και να δολοφονήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’, αλλά τριάντα.

Το πρόσχημα ήταν πάντα το ίδιο: ο Μακάριος έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα και να απομακρυνθεί από την πολιτική.

Ωστόσο, οι λόγοι ήταν διαφορετικοί για τον καθένα.

Η CIA κοίταζε να εξυπηρετήσει τη Χούντα και η Χούντα φούσκωνε τα μυαλά της ΕΟΚΑ Β’ για Ένωση. Από τη στιγμή που ο Μακάριος αποδέχτηκε τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, μία μερίδα του τοπικού πληθυσμού, ορκίστηκε αιώνια έχθρα στον Εθνάρχη της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βασιλικό: Στο… περίπου τα έργα και χωρίς αξιολόγηση κινδύνου - Καμία καταγραφή εξοπλισμού - Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις

Βασιλικό: Στο… περίπου τα έργα και χωρίς αξιολόγηση κινδύνου - Καμία καταγραφή εξοπλισμού - Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις

Την όπως-όπως αποχώρηση της κινεζικής κοινοπραξίας από το εργοτάξιο του τερματικού στο Βασιλικό και κατασκευαστικά έργα στο… περίπου, φανερώνει η μελέτη των Γάλλων εμπειρογνωμόνων.

BEST OF TOTHEMAONLINE