Ο φοιτητής υποψήφιος δολοφόνος του Μακαρίου

Ο φοιτητής υποψήφιος δολοφόνος του Μακαρίου

Τριάντα φορές στο στόχαστρο της CIA, της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’

Δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο οι φορές που η CIA, η Χούντα και η ΕΟΚΑ Β’, προσπάθησαν να ανατρέψουν πολιτικά ή ακόμη και να δολοφονήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’, αλλά τριάντα.

Το πρόσχημα ήταν πάντα το ίδιο: ο Μακάριος έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα και να απομακρυνθεί από την πολιτική.

Ωστόσο, οι λόγοι ήταν διαφορετικοί για τον καθένα.

Η CIA κοίταζε να εξυπηρετήσει τη Χούντα και η Χούντα φούσκωνε τα μυαλά της ΕΟΚΑ Β’ για Ένωση. Από τη στιγμή που ο Μακάριος αποδέχτηκε τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, μία μερίδα του τοπικού πληθυσμού, ορκίστηκε αιώνια έχθρα στον Εθνάρχη της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο όρκος τιμής στους συναγερμικούς - «Δεν θα πληγωθούν ποτέ από μένα» - Τα ερωτήματα για τις Προεδρικές

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο όρκος τιμής στους συναγερμικούς - «Δεν θα πληγωθούν ποτέ από μένα» - Τα ερωτήματα για τις Προεδρικές

Την ώρα που έθετε στο προσκήνιο την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε αντιμέτωπος με επίμονες ερωτήσεις για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE