Άνοδος ξανά της θερμοκρασίας

Άνοδος ξανά της θερμοκρασίας

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Την Τρίτη (31/7), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη συννεφιά. Παροδικά αυξηµένες νεφώσεις θα παρατηρούνται επίσης, το µεσηµέρι και το απόγευµα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ, ενώ στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα, στα νότια, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά µεταβλητοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη (1/8), την Πέµπτη (2/8) και την Παρασκευή (3/8) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και από το µεσηµέρι και µετά στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή αναµένεται µικρή άνοδος για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές για την εποχή τιµές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.