ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Άρση απεργιακών μέτρων των υπαλλήλων – Δεν θα γίνει αποκοπή στον μισθό τους

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Άρση απεργιακών μέτρων των υπαλλήλων – Δεν θα γίνει αποκοπή στον μισθό τους

Άρθηκαν τα απεργιακά μέτρα των υπαλλήλων συλλογής σκουπιδιών στον Δήμο Στροβόλου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τα απεργιακά μέτρα των υπαλλήλων σταμάτησαν γύρω στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 30/07, μετά από σύσκεψη στον Δήμο Στροβόλου.

Σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου, όπως επίσης και εκπρόσωποι των Συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο τερματισμός της απεργίας των υπαλλήλων και αναβολή της απόφασης για παροχή υπηρεσιών περισυλλογής σκουπιδιών από ιδιωτική εταιρεία.

Υπηρεσίες οι οποίες προνοούσαν τη περισυλλογή μέρους των απορριμμάτων του Δήμου από την ιδιωτική εταιρεία.

Μέρος το οποίο υπολογίζεται γύρω στο 1/4 των σκουπιδιών του Δήμου Στροβόλου.

Σκοπός της αγοράς ήταν η αποσυμφόρηση του φόρτου εργασίας των υφιστάμενων υπαλλήλων περισυλλογής σκουπιδιών του Δήμου Στροβόλου.

Τα απεργιακά μέτρα, όπως πληροφορούμαστε, σταμάτησαν άμεσα, με τους υπάλληλους του Δήμου να πιάνουν δουλειά, για να περισυλλέξουν τους όγκους σκουπιδιών που μαζεύτηκαν κατά το διάστημα απεργίας τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, τονίστηκε στους υπάλληλους πως δεν θα γινόταν οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου του Δήμου, με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για περισυλλογή μέρους των απορριμμάτων, με τους πρώτους να αντιδρούν φοβούμενοι μελλοντική αγορά υπηρεσιών που να αφορούσε εξ ολοκλήρου μάζεμα των σκουπιδιών του Δήμου Στροβόλου.

Πέραν τούτου, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, δεν θα γίνει αποκοπή στον μισθό των εργαζομένων στα συνεργεία σκυβάλων του Δήμου Στροβόλου για τις μέρες που απεργούσαν, με την προϋπόθεση να μαζευτούν οι όγκοι σκουπιδιών που μαζεύτηκαν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE