Χαραλαμπίδου: 'Όσοι αγοράζουν φουσκωτό θα απαλλάσσονται από την εφεδρεία;' - ΕΙΚΟΝΑ

Χαραλαμπίδου: 'Όσοι αγοράζουν φουσκωτό θα απαλλάσσονται από την εφεδρεία;' - ΕΙΚΟΝΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης για απαλλαγή από την εφεδρεία για τα παιδιά των πλοιοκτητών.

Μεταξύ των αντιδράσεων ήταν και κάποιες «τραγικά αστείες» φράσεις που ξεχωρίζουν όπως η απορία η οποία διατυπώθηκε από την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Χρησιμοποιώντας φράση που γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δημητρίου την οποία βρήκε «τραγικά αστεία» θέτει την εξής απορία:

«Όσους αγοράσουν φουσκωτό θα τους απαλλάσσουν από την εφεδρεία;».

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης η οποία και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα του Κράτους αναφέρει ότι «πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Φορολογίας της Δημοκρατίας είναι ιδιοκτήτες πλοίων υπό κυπριακή σημαία ή ιδιοκτήτες πλοιοδιαχειριστικής εταιρείας που έχει γραφεία στην Κύπρο απαλλάσσονται από την καταβολή έκτακτης εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας».

Το ίδιο ισχύει και για τα τέκνα των πιο πάνω προσώπων.

Αυτή η νομοθεσία έγινε με το σκεπτικό να αποτελέσει κίνητρο στην προσέλκυση πλοιοκτητών κυπριακής καταγωγής για ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE