ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Βρήκαν στο βυθό μισοκαμένα ρούχα - Έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Βρήκαν στο βυθό μισοκαμένα ρούχα - Έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα

Ομάδα 14 δυτών από το καταδυτικό κέντρο poseidon club, εντόπισε σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους μια μισοκαμένη μπλούζα, ένα εσώρουχο και ένα καπέλο.

Στην περιοχή έφτασε και το λιμενικό για περαιτέρω έρευνα.

Την Κυριακή 29/07 τα ρεύματα είχαν ίδια κατεύθυνση με αυτή που είχαν τη Δευτέρα 23/07, όταν δηλαδή ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης.

Όπως έχουν αναφέρει άτομα που αναζήτησαν σωτηρία στο νερό μετά από πολύωρη περιπλάνηση, τα ρεύματα τους ώθησαν στη Λούτσα όπου τους περισυνέλεξαν μηχανότρατες, αργά το βράδυ.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του επιζώντα Νίκου Σταυρινίδη που είπε ότι από τα έξι άτομα που κολυμπούσαν μαζί βγήκαν ζωντανοί στη Λούτσα οι τέσσερις, αφού οι άλλοι δυο δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησαν μέσα στη θάλασσα.

Οι δύτες που αναζητούν αγνοούμενους από τη φωτιά, βούτηξαν το Σάββατο 28/07 στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού σώματος διενεργεί υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ατόμων στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η συγκεκριμένη ομάδα, που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather), αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων.

Η συγκεκριμένη ομάδα της ΜΥΑ έχει πραγματοποιήσει 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κηδεύονται ο τραγικός πατέρας και τα δυο παιδιά του - Η ανακοίνωση της μητέρας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top