Παραιτήθηκε πρώην αρχιεπίσκοπος – Έγινε δεκτή η παραίτηση από τον Πάπα

Παραιτήθηκε πρώην αρχιεπίσκοπος – Έγινε δεκτή η παραίτηση από τον Πάπα

Ο Πάπας έκανε δεκτή την παραίτηση του πρώην αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον Θ. ΜακΚάρικ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή το Σάββατο 28/07 την παραίτηση του Θιοντόρ ΜακΚάρικ, πρώην αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον κι ενός από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, μετά τους ισχυρισμούς σε βάρος του, για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο ΜακΚάρικ έστειλε την επιστολή της παραίτησής του, στον Πάπα, το βράδυ της Παρασκευής 27/07.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτησή του, από το θρησκευτικό αξίωμά του, ενώ διέταξε τον αποκλεισμό του από κάθε θρησκευτική δημόσια λειτουργία, αλλά και την υποχρέωσή του να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για προσευχή και μεταμέλεια, μέχρι οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, να τεθούν σε κανονιστική δικαστική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Βατικανού.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή εισέρχεται το Κυπριακό, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται καθοριστικές για το κατά πόσο θα υπάρξει μια πρώτη συμφωνία που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE